Top     Close

Oh! by Fine

Location: 16 Di’Anmenwai Avenue, Beijing, China
Category: Cafe & bistro
Project Architect: Yanwen Zhu
Team: Byungmin Jeon,Rachel Wang
Area: 153m2
Project Year: 2019
Photographs: Byungmin Jeon

Facade 
up

Located near Gulou (the Drum Tower) in central Beijing, the renovated café Oh! retains the historic style of its original building and is modified with modern materials for functional and aesthetic purposes.

The hybrid design philosophy is best embodied in its façade, with half decorated with traditional Chinese grey bricks and wood, and the other half, an ice-cream hut, with light green terrazzo. Such contrast is harmonized under the same tiled roof and wood beam, refreshing but not obtrusive in the surrounding historic quarter.

The wood framing of the original residence is kept and reinforced by I-beams. Yet they are not concealed, for the designer intends to bring a rustic and real feeling.

Oh! by Fine
Oh! by Fine
  down
Staircase to the terrace
  down
First floor dinning area
Oh! by Fine Oh! by Fine
Oh! by Fine
  down
First floor dinning area
  down
Take-away window
  down
Outdoor standing bar
Oh! by Fine
Oh! by Fine
Panotamic terrace
down  
First floor dinning table
down  
Oh! by Fine
Oh! by Fine Oh! by Fine

ABOUT 上海彦文建筑设计工作室  ICP 20008473