Top     Close

Fan by Fine

Location: Wulumuqi Road, Shanghai, China
Category: Restaurant & Retail
Project Architect: Yanwen (Lily) Zhu
Team: Rachael Wang
Area: 63m2
Project Year: 2019
Photographs: Byungmin Jeon

Fan by Fine
Fan by Fine

FAN, a new store of the FINE franchise, is located among old villas on Wulumuqi Road in Shanghai. It is a zakka as well as a canteen, decorated with walnut wood reminiscent of the 1930s Shanghai. By ingenious design of the space, the tiny two-storeyed store accommodates enough shelves for products display as well as dining area and a kitchen. Small but exquisite, every detail in this store deserves your attention.

The first thing one perceives upon entering the store is the set of tall shelves from the ground to the ceiling of the second floor, like the inside of Ollivanders in Harry Potter films. The shelves of various sizes and shapes are designed, at the expense of the precious space at the entrance, to display more products for customers to appreciate while going upstairs or waiting for takeaways. At the same time, the two storeys are integrated into one whole.

  up
First floor display area
down
Staircase to second floor

Fan by Fine

  up
Lighting detail
down
Top view of the atrium

Fan by Fine

Second floor dinning area up
   
Fan by Fine Fan by Fine
Second floor bar seating area up
   
     

down

 Facade with take-away window
Fan by Fine
Fan by Fine

ABOUT 上海彦文建筑设计工作室  ICP 20008473